Tendințe 2021 în moda costumelor pentru femei

Moda reprezintă un concept foarte complex. Există modă în tot felul de lucruri, nu doar în vestimentație, ci și în idei și chiar în numele noastre proprii. Chiar dacă definim moda într-o semantică mai restrânsă, ca stil predominant de vestimentație, supusă schimbărilor pare în continuare imposibil să relatăm toată istoria ei, fiindcă subiectul presupune un volum imens de informații, iar acestea se referă la tendințe noi, la designeri noi, la colecții și idei noi și chiar la ritmuri de viață noi. Această industrie, mai ales cea feminină, surprinde numeroase aspecte ale vieții, inclusiv arta, consumerismul, identitatea, cunoașterea corpului, a propriului corp și integrarea în societate pe diferite sisteme ierarhice bazate pe identitatea vizuală.
Pentru că purtăm hainele pe corpul nostru, iar hainele ne exprimă gusturile personale, care se dezvoltă într-un anumit context cultural, moda are un rol deosebit de important în simțul identității unei persoane. Este ca o ”a doua piele” care ne oferă sentimentul a ceea ce suntem! Moda a fost adesea respinsă și tratată ca subiect trivial, nedemn de o atenție serioasă, fiind transpusă și tratată din prisma unor concepții nejustificate, însă departe de a semnifica un val de schimbări, moda va rămâne o parte componentă esențială în dezvoltarea constantă a zonei socio-culturale a fiecărei regiuni din lume.

Diversitatea este elementul care pune cap la cap și leagă principii și concepte în industria modei, iar pentru că anul 2021 revine cu mici controverse la nivel de formă pentru silueta feminină, cele mai importante tendințe privind moda pentru femei pe nișa costumelor surprinde următoarele idei:

1. Costumul de piele

Definit de un ritm rock-and-roll bine marcat în SUA, combinat cu o abilitate britanică de a face show cu stil, Glam-ul Rock a fost o mișcare vizuală care a revoluționat moda în frunte cu Vivien Westwood. Introducerea pieilor în modele curente a reprezentat o revoluție la nivel mondial a brandurilor de sine stătătoare, care au renunțat ușor la liniile clasice și au introdus elemente bold ale Glam-ului Rock, unde se identifică și costumul de piele. În general realizat din două piese care se susțin reciproc ca și proporție, acest gen de costum revine pe marile podiumuri ale tendințelor în 2021 și sunt re-propuse în maniere mult mai sexy, dar inovative care nu pun accentul pe lejeritate, ci pe ”încorsetare” iar linia corpului feminin este urmărita impecabil. Acest costum este un must-have din garderoba oricărei femei.

2. Costumul unie

Puterea vizuală a unui costum fin și rafinat, în același ton de culoare poate fi elementul cel mai pretențios din orice context, chiar și din garderoba personală. Abundența de simplitate este cea mai grea de stăpânit în industria modei, iar marile branduri au subliniat simplitatea minimală foarte bold sezoanele acestea prin compleuri unie, în baze reci sau ușor calde. Un curent modern, care s-a mulat perfect pe stilul care integrează costumul feminin unie în aria sa este minimalismul autentic, care s-a delimitat de-a lungul anilor foarte bine fata de avangardă sau zona luxury în care abudența detaliilor este infinită. Un costum feminin de zi, unie, poate fi oricând salvatorul pentru orice fel de context deoarece, un ansamblu simplu deține puterea versatilității.

3. Costumul în trei piese

Costumul trois-pieces reprezintă un mic element din istoria costumelor bărbătești. Acest trend a revoluționat moda masculină la vremea aceea, însă ce apreciem noi cel mai mult la modă în general este adaptabilitatea, iar costumul în trei piese și-a făcut loc printre toate curentele în materie de costume de damă, reușind să stand-out într-o manieră foarte bold și să fie în top 10 tendințe pentru costumele de damă în 2021. Sex-appeal-ul nu pleacă dintr-un decolteu sau dintr-o anumită înălțime de toc, ci pleacă din abordarea elementelor cool în maniere personale. Bref, să fi inteligent este cel mai sexy lucru, iar inteligența stilistică necesită mult background cultural, iar femeile care înțeleg puterea vizuala a unui costum în trei piese (sacou, vestă și pantalon) sunt într-adevăr etaloane ale sex-appeal-ului feminin. Nouă ne plac trois-pieces-urile!

4. Costumul fit

Sezoanele anului 2021 oscilează între formă și tăieturi, între rapoarte de proporții minuscule vs oversized, între fit și lejer, însă ce scoate mai bine în evidență silueta unei femei sofisticate decât un costum fit? Costumul fit pentru femeie este o hibridizare între cele mai importante elemente din industria fashion-ului care s-au dezvoltat până acum, rezultând un astfel de ansamblu, trecând de la sezon la sezon prin schimbări radicale și inovative. Costumul de damă este structura care trece prin cele mai multe transformări, iar rezultatul final este mereu unul spectaculos. Nouă ne plac costumele fit de damă și le abordăm în noua colecție ”Self Expression” în diferite variante de culoare și print-uri.

5. Costumul cu pantalon evazat

Pantalonul evazat de câteva sezoane se menține în topul preferințelor în materia de item feminin și este reinterpretat și integrat în cele mai cool contexte. De la fusta-pantalon, cum i se mai spune în lumea modei, s-a reinventat maniera de abordare a efectului de fustă, fiind foarte ușor de adaptat și înlocuind fusta de cele mai multe ori. Desigur, fusta e fusta, iar pantalonul e pantalon, însă cum ar fi un mix între cele două? Fusta pantalon a trecut prin nenumărate schimbări de-a lungul istoriei, de la forma sirena din perioada disco, la pantalonii pallazzo care sunt și acum extrem de în vogă, până la forma evazata la maxim din croi. Printre brandurile care respectă linia clasică a costumului în general, fie el de damă, fie el de bărbați, există și branduri noi și inovative care propun acest gen de item la sacouri supradimensionate sau crop, sau de ce nu la o rochie sacou și astfel se experimentează volumetria pantalonilor în diferite modalități, iar efectul final este unul spectaculos. Cum ar arata un sacou unisex ușor volumetric și structurat, dar oversized, purtat direct pe piele, cu o centură lată în talie și o pereche de pantaloni evazați în partea de jos? Noi zicem big like, iar nouă ne plac propunerile bold în care costumul își iese din linia clasicului.

6. Costumul cu umerii supradimensionați

Un element în jurul căruia se învârt cele mai multe siluete din moda actuală este structura umerilor supradimensionați. Retro, cool, actuali, structurați, bold și lista poate continua, acest element bifează toate atuurile unui touch statement care să schimbe estetica unui întreg produs, tip sacou, blaser sau jachetă. Costumele cu umerii supradimensionați sunt un must sezonul acesta, deoarece oferă un volum necesar siluetei care caracterizează more or less perioadele de toamnă-iarnă. Structura poate definii silueta întregului look, nu numai al produsului, iar un sacou cu umeri supradimensionați, integrați într-o manieră smart într-un costum de damă poate schimba alura clasică într-una bold și powerfull. Exemplul cel mai bun de brand internațional care creează siluete powerfull cu astfel de detaliu este Marc Jacobs.

Shopping Cart